Fortfarande sjuk 23 Januari

Halsontet är i princip borta men jag har fått nått magelände istället. Dottern hade det förrgår och idag är det jag som har det. Var vaken halva natten och körde toalett. Nu är det bättre men inte bra. I morrn åker frun också så jag blir ensam med barnen. Nåja det ska nog gå bra. Det är ju en hel natts sova kvar.

Ha det gott alla, snart kommer det löparrundor igen. Andra i bloggvärden har det värre, lider med Benet som har det betydligt värre.

Kortis med barnvagn 19 januari

Halsontet finns där men jag intalar mig att en liten tur med lilleman måste väl funka. Både han och jag känner oss bättre så jag tänkte kombinera en lite jogg och lite lek. Vi sätter av strax efter 11 efter brottingsmatch med overall och galonisar. Efter lite övertalning och parkering av bilen i närmaste lekparken drar vi iväg mot eljusspåret. Tänkte mig att det skulle bli lite fartkänsla på stigarna. Grabben tröttnar dock snabbt och vi sätter av mot Hökarängen istället. Stannar vid ett dagis där han får leka med "nya" grejor ett tag och jag gör situps och armhävningar. Sedan hem och laga lunch. 3,2 km blev det i alla fall. 146 i medelpuls och 168 som mest.

Vrålåket, en typisk joggingvagn eller hur...
image44

Lilleman

Lilleman 2 år är sjuk. Snorar och snörvlar. Dricker vatten, vill sitta knä. Ingen löpning för pappa.....

Dessutom finns det nånting som skaver i halsen även på mig, ajaj, jag vill inte bli sjuk nu, igen. Tar C vitaminer och berroca, kokar ingerfärste, pysslar son. Det är väl det ungefär. Kanske, kanske kan det bli en tur ändå på fredag....

Snart dags för jobbmöte medans lilleman kollar barbapappa.

Skinande sol och lunchlöp

Eftersom jag ville se lite vatten och lite träd så tänkte jag börja med fagersjöspåret och sedan ta mig till vatten och så hem igen.

Så gjorde jag också
image41

Efter en körig men rolig helg i dalarna var benen lite trötta (eller om det var huvudet) så det
kändes trögt redan från början, eftersom jag valde att springa runt lite på fagersjönäset
också så blev det bra kuperat också
image42

Men härligt var det (det här är träbron över till fagersjönäset)
image43

Totalt 6.96 km på 38:57, 5,36 i snitt. Mycket bättre än vad jag trodde. 152 i medelpuls och
175 i maxpuls.

Lätt distans 11 januari med styrketräning

Ett lunchpass idag. Jag tänkte försöka haka på marathon.se's träningsprogram fast jag stuvar om lite hit och dit. På mitt program idag stod 6 km lätt löpning. Så här blev det:

image39

Hyfsat ljust ute och det känns alltid skönt. Solskenet från förmiddagen lyste med sin frånvaro
(roligt ?) men ändå mycket skönt pass.

Ett spännande inslag var en kille med en kamphund som stod inne i skogen vid knappa 4 km.

Jag: Har du koll på hunden ?
Hipp hopp kille: Jaaa han är snäll.
Jag: Jaha ?
Hunden: Voff !(och kommer rusande mot mig efter att ha släppt en mindre stock som den släpar på )
Jag: Shit !

Hunden var snäll men envisades med att springa framför mina ben en sträcka trots att hipp hopp husse hojtar och står i. Till slut får jag stanna och vänta in hipp hopp husse till dess att han kan ta hand om jycken. Slutet gott allting gott.

Tidsmässigt 6,16 km på 35:33 inräknat 1:45 hundbrottning..synns på km tiden som går upp ordentligt 4:e km. Genomsnitts tid 5,47. Ganska bra då anders tyckte att det skulle vara 6 km på 36 min...

image40

Just höll på att glömma Anders styrketräning som jag avslutade med (inser precis att jag glömde ryggresningarna):

Sit ups rak mage, 2x15st
Sit ups sned mage, 2x10st höger, 2x10 vänster. Kör växelvis
Ryggresning, 2x10st
Armhävningar, 3x10st (ok på knä)
Stillastående "snabb armpendeling 2x20 sek (som du springer med armarna, fast "max". Avslappnade axlar) Tåhävningar, gärna på "trappavsats" 2x5st höger ben Tåhävningar, gärna på "trappavsats" 2x5st vänster ben Utfallsteg, 2x8 steg.
Avsluta styrkepasset med stretch.

Nu sticker jag till dalarna över helgen, nya tag nästa vecka.

Distanspass till lunch 9 Januari

Idag kunde jag passa på att springa på lunchen. Benen kändes lätta och pigga och jag bestämde mig för ett lite längre pass dock inte ännu 1 mil. Jag stannade på 8,42 på tiden 45:16, det blir 5,22 i snitt inklusive 1:45 i stopptid.

Rutten gick mot sköndal och hela rundan blev två ojämna åttor

image36

Någonstans vid 3,7 km (gröna udden på kartan)
image37

Vid 6 km på sköndalsvägen ligger dom här latjo husen, vad sägs ? Lite Marbella eller så är det
över dem tycker jag.
image38

Sedan var det bara och bita ihop i backarna på väg hemmåt, benen kändes fortfarande pigga så
jag tryckte på lite och det kändes bra. Snart är jag nog redo för att göra milen på en rimlig tid.
Härligt pass i dagsljus ! Skönt efter några tröga pass den senaste tiden.

Summering 2007

Jaha då ska vi se vad har hänt under 2007. Jag köpte min Forerunner i mitten av juli och därefter har jag altså data på mitt springade. Jag sprang även en del innan men det har intensifierats mer och mer. Jag hade lika många sprungna kilometer i dec som i augusti (43) trots att jag var ledig nästan hela augusti 2007. Skapligt tycker jag.

Totalsummor 14 Juli till 31 dec 2007, Löpning

Total distans : 165 km
Total tid: 16:52 timmar
Antal rundor 29

Antal kilometer per månad:
image35

Antal kilometer per vecka:
image34

Morgonkuta 8 Januari

Morgonpigg, jag ?!

Jo kanske, telefonen väckte mig nere i källaren dit jag hade flytt för natten. Jag kunde inte sova i sovrummet för målarfärgen som vi målat på i förgår störde mig fortfarande. Upp i alla fall 05:20 (!) och på med löparstassen, fixa baterier till pannlampan, och så bar det iväg 05:53. Eftersom klockan var så mycket fick det duga med ännu ett varv på Fagersjöspåret, jo jag vet att det inte är särkilt kul att läsa om, men det ligger nära och det är skog även om den är inklämd mellan radhusen och järnvägen.

Svalt duggregn striilade ner i mörkret och jag satte av längs de hala gatorna och då inser jag att jag glömt mina slipstoppers. Jag ville inte gå in och hämta dem utan satte av ändå i halkan. Jag tänkte att jag måste ju testa och se hur det funkar utan.

Det gick hyfsat ändå även om det var halt som attan i nedförsbackarna, kändes lite som kontrollerat fallande emellanåt., typ isig brant i slalombacken Jag lyckades i alla fall stå på benen hela tiden och kom runt och var hemma igen 26 minuter senare. Hemma blev det snabb (och dålig) stretching innan jag duchade och väckte barnen. De var lite svårväckta så här första skol / dagisdagen men till slut fick jag upp båda två utan alför mycket skrik och stön. Frukost med fruktsallad (färdigskuren sedan igår, vad sägs om det ?! ) , yougurth och havrefras följde och sedan två mackor och kaffe, satt fint. Helt ok öppning på dagen. Sedan prommis till skolan och jag lyckades peta in dottern i läroverket med 4 minuter till godo. Efter att ha lämnat av minstingen på dagis så kunde jag pusta ut med evian på tbanan på väg in till jobbet som för dagen är i city. Puh !

Hög puls idag 158 i medel och 176 i max. Farten låg på 5,38 i medel på 4,7 km.

Obligatorisk graf med fart i blått, höjd i brunt och puls i rött.

image33

Kortis Hökarängen - Fagersjöpåret 3 januari

Lämnade av barnen på dagis resp skola för att sedan ta mig en liten tur innan vi satte fart med att sätta upp våra skjutdörrar där hemma. Jobba hemma kan ju ha olika innebörd....:-)

Det snöade ymnigt halva tiden och det låg rejält med nysnö överallt. Vis av förra passet så tog jag det lugnt och försiktigt. Sprang in i skogen efter ett tag och såg mig omkring, riktig oländig terräng och massor med snö gjorde att det gick långsamt.

Mina slipstoppers var på även idag och funkade bra. De sitter ganska bra men har en tendens att glida omkring lite ibland.

4,26 km på 29:05 150 i medelpuls och 163 i max.
image30

Måste även visa en bild på lite skridskoåkning på Gubbängens IP den 2 Jan även om det inte har med löpning att göra och knappast räknas som träning. Runt, runt, runt, mätte upp dryga 7 km....
image31

Snökladd och nyårsbakis(lite) 1 Januari 2008

Gode gud ett sånt eländigt pass. Snöglopp och emellanåt regnblandad snö. Jag fick kisa för att se något.

Glad i hågen drog jag iväg för att få mig ett lite längre pass, vaddå lite snö är väl ingen fara...

På med Slipstoppers och så iväg. Men hejsan vad jojbbigt det var, svetten rann trots medioker fart och jag ville helst krypa hem istället för att springa. När jag ser genomsnittet på 6.13 så ser det faktiskt bättre ut än vad jag trodde med allt mitt gående. Vid 5 km vände jag istället för att fortsätta runt halva magelungen som jag hade tänkt. Det kändes bara för långt. Jag vet inte om det var snön, vinet igår eller taskig frukost (rostade smörgåsar och pankakor) som var orsaken, förmodligen alltihop.

Nåväl nu har jag i alla fall fått testa mina slipstoppers och de funkade bra. Jag ska ta det lugnare nästa gång i snön så att jag får vänja mig. Ut kom jag och dryga 8 km är helt godkänt ändå. Hastigheten är inte avgörande en sån här dag. Nu har vi ett nytt år och jag längtar till alla härliga turer.

Totalt 8,4 km på 52:16. 152 i medelpuls.

image29

image28

RSS 2.0