Morgonrunda Fredag 30 Nov

Vaknande 06:00 och väckte barnen strax efter. Frukost med yougurth, banan, ananas och havrefras. Toppa med Te och en macka. Sedan iväg med barnen till dagis och skola. Startade rundan vid dagis och slutade hemma.
Eftersom jag hade ätit frukost kände jag mig lite tung och magen skvalpade, men jag tog det lugnt när jag kände av "håll".


image4
Fantastisk runda längs vattnet vid sjön magelungen. Några änder simmar långsamt längs den spelblanka vattenytan. Det är Vardagsskönhet för mig, vackert.

image7

Vattnet ryker och diset lättar långsamt. Här och där ligger det lite is på vattnet.image11
Stigarna var fina, ingen is, däremot var det halt som bara den på grusvägarna i mellansjö.
Här hade bävern varit framme och smakat. Kul att det finns bäver så nära stan ! Vi är altså inom stockholms stad ! Bilden blev inget vidare men man kan ju tydligt se att det är en bäver som har låtit sig väl smaka.


Jag stannade emellanåt och fotade med mobilen så tiden blir ju inget vidare. Sedan hem och stretcha och äta två mackort till och dricka vatten och lite ingefärste. Sedan jobba lite innan det är dags att träffa A för lunch.

Livsandarna på topp !!


image6
Totalt blev det 8,9 km på 55:53. Här är en bild på puls och höjd.

image9

Klistrar in en karta också, se länkar för zoombara kartor.

Utrustning per 29 Nov

Garmin Forerunner 305


Älskar denna pryl, funkar bra och den gör att jag kommit igång överhuvudtaget. Att kunna se hur jag har sprungit, hur snabbt, hur långt, med vilken puls och vilken stigning är wunderbaar. Köp en vetja !

New Balance 1060Mitt enda par löparskor, behöver inga fler heller i och för sig (möligen ett par icebuggs då) , mina skor har inte just den här färgen men nästan... Enligt ST använda 11 mil sedan i slutet på juni. Köptes i augusti 2006 förra året. Men har inte använts så hårt innan sommaren 2007.

Tävlingsmål 2008

Jag har aldrig varit med i något motionslopp med untantag för något Indalsälvsloppet i Medelpad för 15 år sedan eller så..

För 2008 ska jag försöka vara med på några lopp, jag har inte anmält mig eller kollat kalendern så jag förväntar mig att det blir en hel del uppdateringar vad det lider. Hela sommaren är tom just nu men det ska vi åtgärda. Jag får fråga marre om intresanta tävlingar att lägga här, MOTIVATION !

30 mars: Premiärmilen.

Den perfekta inledningen på den nya löparsäsongen. Du springer 10 km på Norra Djurgården. www.Premiarmilen.se
Anmälningsstatus: Ej anmäld
Målsättning: ?

10 maj: Spring Cross.
Terränglopp på Norra Djurgården i Stockholm. Distanser: 6 km och 12 km.
www.SpringCross.se
Anmälningsstatus: Ej anmäld
Målsättning: ?

27 September
: Lidingöloppet
Ända sedan det första loppet 1965 har Lidingöloppet varit störst i Sverige och loppet är till och med utnämnt till världens största terränglopp, noterat i Guinness Rekordbok. Lidingöloppet är utan tvekan en stor utmaning för de flesta oavsett vilken distans man springer. Utmaningen ser däremot olika ut för nästan alla. Det kan vara att göra en bättre tid än i fjol, springa snabbare än grannen, att ta steget att överhuvudtaget börja jogga eller att våga springa Lilla Lidingöloppet för första gången. Oavsett hur din utmaning ser ut, så kan vi med 42-års erfarenhet säga att det är en av de mest motiverande utmaningar du gjort.
www.lidingoloppet.se
Anmälningsstatus: Ej anmäld
Målsättning: ?


18 Oktober: Tjurruset
Tjur Ruset är årets tuffaste terränglopp. Här sätts din styrka och uthållighet på prov. Distansen är c:a 10 km. Banan går upp och ned för bergsknallar, genom myrar och sankmarker, över stock och sten. Utmanande och inspirerande!
www.tjurruset.se
Anmälningsstatus: Ej anmäld
Målsättning: ?

Första inlägget

Hej, hrrm hopp eller vad man ska säga.

Tristessen, den jävla tristessen. Jag startade den här bloggen på grund av tristessen. Jag gick för någon dag sedan igenom med min fru vilka mål jag har i livet. Många mål uppfanns och skrevs ner.

Ingen av dessa mål var att slappa, bränna tid, surfa på meningslösheter eller nått annat trist. Varför tillbringar jag då så mycket tid med att sysselsätta mig med meningslösheter ? Jag började fundera på när jag mår bra och kom på att löpningen, den lilla som jag hinner med, ger mig kraft och lugn. Löpningen sätter mitt fokus och gör mig tålmodig, vänlig och omtänksam. Så dåså, dags att sätta igång. Dags att må bra, bättre, bäst. Jag sätter upp en blogg, sätter upp tävlingsmål och tränar till dessa tävlingar så får vi se om satsningen gav resultat om ett år eller så. Inte vet jag varför en blogg skulle hjälpa men det känns som om man genom den visar vad man vill, typ, eller nått. Vi får se hur det går, kanske drabbas jag ledan med även det här och lägger av vad det lider. Just nu lever anden stark i alla fall.


RSS 2.0