Svanöverflyg

Tiden rinner iväg och jag kände att jag måste ut en sväng idag. Passade på på morgonen direkt efter frukost eftersom jag stannar hemma och jobbar idag.

Morgonen är fin, en lät rodnad på himlen och ett svagt sken letade sig ner mellan molnen. Hög och skön luft och det blir magelungen igen, denna gång runt fagersjöhållet.Startar i senvanligt kryptempo och har som enda vy pulsen som visar mig att maffe är nöjd. Tar mig ner till magelungen och sedan runt förbi höghusen i Fagersjö, in på "gula leden" och där i vattnet ligger dom. 15 svanar, tyvärr för långt borta för att fastna på bild. Jag tar av in i skogen och följer viken över berg och spänger (flera spångar, heter det så?)  Det är gott om vatten i skogen och helt plötsligt förvandlar sig en spång till en flytbrygga och jag stannar till och undrar om jag vågar. Jag tar språnget och slurp så försvinner fötterna och jag blir rejält blöt, jag hojtar till men fortsätter lite kanande över spången över till fast mark. Skrattande fortsätter så turen med kluckande dojjor in i skogen sus.Vid bro passeringen vid farstanäset kommer en av svanarna flygande i majestät precis över skallen på mig och jag hör svanen skria och vingarnas slag, så häftigt på så nära håll. Skorna kluckar vidare ända hem där jag får kasta mig över datorn för att hinna med dagens kneg. Tack naturen för idag. Det var häääärligt.

Sträcka 9.2
Puls 134
pace 7.34

Kommentarer
Postat av: bureborn

Åh, låter som en underbar runda. Klick i skorna är riktigt hemtrevligt - när väl vattnet blivit varmt.

Och så trollar det bort blånaglar. Mycket mystiskt. Men helt sant.

2008-11-12 @ 21:38:29
URL: http://bureborn.wordpress.com
Postat av: Benet

2008-11-12 @ 22:29:52
URL: http://benets.blogspot.com
Postat av: slimslender

bureborn: Fantastiskt med borttrollning av blånaglar, något slags naturpeeling kanske ?Benet: tappat rösten ?

2008-11-13 @ 14:18:28
URL: http://slimslender.blogg.se/
Postat av: Samir

Trevligt att få se lite natur på bilderna. Jag är nyss hemkommen från en kvällsrunda och så här års så såg jag knappt ens marken framför mig. Kolmörkt!Hur fixar du förresten att springa direkt efter frukost utan att få håll? Jag måste vänta minst 1,5h - gärna två innan jag ger mig ut.//S

2008-11-13 @ 23:48:51
URL: http://gbgjogg.blogg.se/
Postat av: slimslender

Samir: Beror på tempot. Maffe är inga problem men om jag skulle sticka iväg och hålla en högre puls säg 160 eller så så funkar det inte. Mår pyton då. Men som sagt Maffe funkar bra.

2008-11-14 @ 08:51:26
URL: http://slimslender.blogg.se/
Postat av: Benet

Jamen, va f..??... Hmmm?

Tror jag sa nåt i stil med: Underbart att kunna springa mitt på dagen. Det är vackert där ute i naturen. Men det är svårt att se det när man springer i mörker...Låter som du hade en helskön runda!

2008-11-14 @ 23:53:12
URL: http://benets.blogspot.com
Postat av: Samir

Ville bara säga adjö och annonsera mitt utträde ur bloggskrivarvärlden. Till slut tog motivationen slut och då var det passande att lägga av på årsdagen.Jag hänger säkerligen kvar som läsare. Hoppas att du håller dig hel.//Samir

2008-11-19 @ 16:54:03
URL: http://gbgjogg.blogg.se/
Postat av: slimslender

Jag såg det, trist men jag vill gärna se dig här någon gång då och då i alla fall och då kan du ju skrivar av dig lite om andan skulle falla på ;-)

2008-11-21 @ 12:57:44
URL: http://slimslender.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0