Nemesis


Upp före tuppen i lördags morse, elljusspåret ett varv före frukost. Kändes härligt, trots bjudmiddag med öl, vin och frozen marguerita dagen innan. Ett lugnt och skönt pass med morgonens ljumma solstrålar silandes ner genom lövtaket. Efter avslutat förvärd 25 minuter senare, dusch och sedan, ack så förbjudet, krypa ner i sängen igen, rysningar. Upp med hela familjen någon timme senare och lugn och skön frukost då stora tjejen var utlokaliserad för natten och lilla killen beslutade sig för sin första sovmorgon någonsin.

Den kom smygande som en ond ande, lurade på mig, passade på när jag kände mig glad och stark, full av tillförsikt,
Som en ond dröm som alltid kommer åter, som en kall vind när badbrallan just tagits på, som vurpan på cykeln när man just lärt sig cykla. Min löparnemesis

Idag är det måndag, Klassfesten för stora tjejen har gjort lilla killen sockerspeedad och övertrött. Här sitter jag på en kudde utanför sovrummet. Skriver, sörjer och tycker synd om mig och om honom. Hör koltrasten sjunga ut sin glädje, ungdomarna spela fotboll i den ljumma sommarkvällen. Här sitter jag och knappar. Vill inte knappa, vill klappra mina ystra hovar mot vattnets blänk och ut i skogens sus.

Kommentarer
Postat av: bureborn

NEJ!

Satt som bäst och myste över din härliga morgontur, och så dyker plötsligt benhinnorna upp som elaka jokrar i leken. :-(

Lider med dig.Har du testat otropedspåret? Om du ofta får känningar kanske det finns nåt biomekaniskt som behöver assistans?

2008-06-11 @ 12:28:43
URL: http://burebornspringer.wordpress.com
Postat av: Benet

Skit också! Hur illa är det, tror du? Sånt som går om efter att du fått "komma igång" lite till, dvs nån slags försäsongsinflammation som många fotbollsspelare drabbas av?... Eller nån "rejälare" variant som gör så infernaliskt ont bara du funderar på att springa? Insida eller utsida? Skulle det kanske hjälpa med benhinnetejpning?Så trist för dig. Din lördagsmorgon lät ju så underbart skön!...

2008-06-11 @ 12:29:24
URL: http://benets.blogspot.com
Postat av: Samir

Så vackert men ändå så tråkigt - riktig poesi!

Kanske skall vi överväga den enklare vägen i TV-soffan inmundigandes friterad potatis och maltdrycker istället?Det här med motion verkar ju vara näst intill omöjligt att efterleva när man är byggd enligt 2000-talets normer.

Beklagar....

2008-06-11 @ 13:18:40
Postat av: slimslender

Oj, ni verkar lunchsurfa hela gänget :-)Bureborn: Nej jag har lite läkarskräck och gillar att gnälla utan att ta reda på hur det verkligen ligger till.... Ska ta mig i kragen och besöka någon kunnig om det inte bättrar sig.Benet: Det gör inte direkt jätteont och inte när jag springer utan det kommer efteråt. Nu känns det mest i vänster underben, känns mest när jag lyfter benet av någon anledning, en diffus värk från skelettet om du fattar. tror det blir en strumpa av apoteksmodell till att börja med.Samir: Missade matchen igår...Öl har jag ingen hemma och chips tycker jag inte om, men jag är trevlig ändå tycker min fru ;-) Jäkligt besviken på kroppen, nu när viljan finns sviker ett eländigt underben, annars känner jag mig hur stark som helst. Kanske lätt att säga när man inte springer nått......2008-06-11 @ 14:25:26
URL: http://http:/slimslender.blogg.se
Postat av: Karin

Men åh, vad tråkigt. Jag har, peppar-peppar, klarat mig från benhinnekänningar, kanske tack vare att jag stretchar ordentligt. Antar dock att du redan gör det. Om inte; börja omedelbart ;-)

Krya på benhinnorna & hoppas att du snart är tillbaka i löpspåret igen.

2008-06-15 @ 15:54:30
URL: http://barnmorskan.blogspot.com
Postat av: slimslender

Nja, jag har väl stretchat medelmåttigt till dåligt antar jag. Ska bättre mig.... Promis. Snackar med benhinnorna dagligen och hälsar från dig till dem. De tackar för omtanken.

2008-06-16 @ 19:22:26
URL: http://http:/slimslender.blogg.se
Postat av: Benet

Hur känns det idag? Fortfarande öm? Hoppas att det gett med sig. Käkar du nåt inflammationshämmande?

2008-06-24 @ 20:11:46
URL: http://benets.blogspot.com
Postat av: slimslender

Tackar som frågar. känner mig bättre nu, men har haft någon slags inflammation i hela ryggen och benen. Mycket märkligt. Har inte haft tid att gå till doktorn heller med högar av jobb så här inför semestern. Ska ta tag i det här under semestern som börjar imorrn em. Hurra ! knaprar lite värktabletter till dess och försöker stretcha ut. Vet inte om det hjälper.

2008-06-26 @ 16:24:06
URL: http://http:/slimslender.blogg.se
Postat av: Samir

Vi har inte glömt bort dig! Jag tittar in lite då och då för att se om du hittat ut ur skadeträsket och kanske till och med fått tillbaks lite blogginspiration.

På återseende.

2008-08-10 @ 23:48:27
URL: http://gbgjogg.blogg.se/
Postat av: Benet

Nej, du är sannerligen inte bortglömd. Kikar också in lite av och till och hoppas alltid att få läsa att nu är benhinnorna bättre och inspirationen tillbaka.

2008-08-12 @ 14:12:40
URL: http://benets.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0