Distanspass i decembersol

Idag är jag ledig från jobbet (bortsett från lite tidsrapporterande) och startade dagen med ett Yogapass med Frun. Jag var stel som en pinne och kände mig Svag och klen. Efter Yogan (1 timme och 20 min) snörade jag på mig löparskorna och satte av mot magelungen min vana trogen. Men istället för att följa den vanliga rundan så valde jag att springa magelungen uppströms istället.

image23

Eller så här

image24

Hela rundan hade jag solsken och frisk och klar luft. Härligt och springa då. Jag sprang nedför alla backarna ned mot magelungen och fortsatte förbi timmerbron, bort mot fagersjö. Följde gångvägen som snirklade sig förbi hyreshusen i Fagersjö och därefter kom de stora (och dyra) husen som ligger mot vattnet. Jag försökte komma så nära vattnet som möjligt vilket gjorde att jag hamnade i en återvändsgränd en gång och fick springa på Magelungens is (!) en liten bit vid 4 km. Vattnet låg så högt och hade frusit över gångstigen. Isen höll och jag blev inte blöt. Efter ungefär 4,5 kilometer hittade jag en vandringsled som gick längs med vattnet. Jättefin skogsstig i härlig skog (om det inte har framgått så gillar jag skog). Det gick inte snabbt med alla rötter, trappor och spångar. Man kan tydligt se hur km tiden går upp när jag är i skogen på bilden nedan. Tyvärr inga bilder från stigen idag för mobilen var hemma.

image25

Väl hemma avslutade jag med stretching och käkade spagetti och god veg köttfärsås som Frun hade gjort igär (inte poppis hos barnen)

Kommentarer
Postat av: Mats

Kul med fler löpare runt Magelungen! Jag kommer att läsa mer på din blogg i mellandagarna.

2007-12-21 @ 12:43:28
URL: http://42195mgk.wordpress.com/
Postat av: Benet

Ännu en löpare söder om stan. Själv springer jag mestadels i nordöstra skåne (eftersom det är där jag för tillfället bor) och har Göteborgsvarvet som närmaste mål för min löpning. Kommer, precis som Masse, att läsa mer av det du skrivit under mellandagarna.

Kör hårt och God Jul!

2007-12-21 @ 12:54:44
URL: http://benets.blogspot.com
Postat av: slimslender

Tackar för det, båda två. Jag ska göra mitt bästa för att komma ut och lufta benen mellan jul och nyår. God jul på er och kör hårt själva

2007-12-21 @ 15:39:40
URL: http://slimslender.blogg.se
Postat av: Berglund

Hej, kul att hitta fler löpbloggar!

Tränar du också för maran som majoriteten av alla andra bloggare verkar göra eller har du andra mål med din träning?

Kör hårt!

2007-12-21 @ 17:46:14
URL: http://berglundbloggar.bloggagratis.se
Postat av: Samir

Ordentlig spurt de sista 600 meterna. Imponerande att orka upp i ~95% belastning!

Klart att vi på gbgjogg håller koll på löparkollegorna i öster.

2007-12-22 @ 15:33:02
URL: http://gbgjogg.blogg.se
Postat av: Anders

Tack för din kommentar i min löpblogg. Jag kommer definitivt att följa din blogg. Det är verkligen inspirerande att ta del av andras tankar och erfarenheter.
Det ser väldigt fint ut runt Magelungen, Grattis!!
God Jul och Gott Nytt År

2007-12-22 @ 21:11:50
URL: http://www.idrotten.com/redjogg
Postat av: slimslender

Hej Berglund. Nej målet just nu är att komma runt lidingöloppet på en duglig tid. Men vi får se det viktigaste är att jag mår bra. Blir så god och fin av löpningen.

2007-12-23 @ 16:04:05
URL: http://slimslender.blogg.se
Postat av: slimslender

Samir: Nej det var inte någon spurt, det var uppför.... jag tycker att jag håller hög puls genomgående men egentligen är nog min maxpuls högre än de 185 som den står på nu. Jag har inte gjort något riktigt maxpulstest.

Anders och alla andra som tagit er tid att läsa: GOD JUL !

2007-12-23 @ 16:06:18
URL: http://slimslender.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0