småsjuk

Tar det lugnt med träningen nu. Halsen krånglar lite och jag har en miljon saker att göra. Träningen få vänta lite, kanske kanske en tur till helgen om det halsonda ger med sig. Vill inte gärna springa med ont i halsen. Just nu lite av "on hold" både på träning och bloggning. Jag återkommer inom kort....

Svanöverflyg

Tiden rinner iväg och jag kände att jag måste ut en sväng idag. Passade på på morgonen direkt efter frukost eftersom jag stannar hemma och jobbar idag.

Morgonen är fin, en lät rodnad på himlen och ett svagt sken letade sig ner mellan molnen. Hög och skön luft och det blir magelungen igen, denna gång runt fagersjöhållet.



Startar i senvanligt kryptempo och har som enda vy pulsen som visar mig att maffe är nöjd. Tar mig ner till magelungen och sedan runt förbi höghusen i Fagersjö, in på "gula leden" och där i vattnet ligger dom. 15 svanar, tyvärr för långt borta för att fastna på bild. Jag tar av in i skogen och följer viken över berg och spänger (flera spångar, heter det så?)  Det är gott om vatten i skogen och helt plötsligt förvandlar sig en spång till en flytbrygga och jag stannar till och undrar om jag vågar. Jag tar språnget och slurp så försvinner fötterna och jag blir rejält blöt, jag hojtar till men fortsätter lite kanande över spången över till fast mark. Skrattande fortsätter så turen med kluckande dojjor in i skogen sus.



Vid bro passeringen vid farstanäset kommer en av svanarna flygande i majestät precis över skallen på mig och jag hör svanen skria och vingarnas slag, så häftigt på så nära håll. Skorna kluckar vidare ända hem där jag får kasta mig över datorn för att hinna med dagens kneg. Tack naturen för idag. Det var häääärligt.

Sträcka 9.2
Puls 134
pace 7.34

Ordinärt maffande

Det börjar bli svårt att hitta på något att skriva om dessa maffepass, som är sådär vanliga, men ändå helt ok.

Igår, Fredag,  en runda runt sköndal i solsken och några plusgrader. Långisar, mössa och vantar behövs. Det är inte varmt att lågpuls lunka.



5,3 km
137 bpm
7:40 pace

på besök i telletubbieland

Eftersom det inte har sprungits en meter i helgen då annat har fått prioritet så fick det bli en lite längre tur idag. Tanken var att magelungen i vanlig ordning skulle sätta fart på mina livsandar. Tyvärr ville det inte riktigt runners high infinna sig idag. Kanske var stressen kvar i kroppen efter en körig helg eller så var helt enkelt energinivåerna för låga i kroppen. Frukosten räckte inte. Var galet hungrig på slutet, och satte i mig två gainomax,  bananer och nötter vid hemkomst. Märkligt, hade ändå grundat men havregröt innan jag gav mig iväg.

Telletubbieland ligger i ågesta där jag tog ett besök på golfbanan, sprang lite hit och dit över kullarna där och därmed har jag gjort premiär på en golfbana.

.

Hela rundan för dagen mätte nästan 11 km som averkades med 135 bpm i snitt. 7,23 pace över stockar och sten.


Husen runt magelungen växer som svampar, här är ett exempel


Där det tidigare såg ut ungefär så här


Det är väl tidens tecken antar jag. Ut med det gamla in med det nya. Men det är klart, den här utsikten från sovrummet är fin. Så visst förstår jag att det byggs, men ändå....

RSS 2.0