Premiär !

Efter morgongröt och dagis/skol lämning satte jag av mot sjön Magelungen. Tanken var ett kort pass (3-4 km) med lite vattenutsikt, men skorna, de nya silverblänkande, vill annat. Skorna ville runt magelungen och det var bara att hänga med. Solen sken och trots att klockan var runt 8 när jag satte av var det rejält varmt, kring 20 grader redan då. Min lilla vattenflaska hjälpte dock en hel del. Totalt 6.92 km på 36.10. 5.14 i snitt otroligt bra med tanke på den lilla träningsmängden.

Sporttracks får sträckan till 7.05 km vilken inte stämmer med vad som står på klockan... Funbeat däremot får samma siffror som klockan i kalendersammanställningen däremot visar funbeat kartan 7.04 km . Jag fattar noll. Inte för att det är något skitviktigt men ändå....

Pulsen relativt hög, 159 i snitt och 183 som max. Kände mig dock inte sliten förrän sista backen hemmåt. Skönt att komma hem och käka lite. Lite mail som väntar på datorn och lite jobb som måste göras innnan helgen kan startas igång. Ingen smärta någonstans bara lite skönt pirr i lår och vader, som det skall vara.

Jag redo att tillbe mina nya hednagudar. NB 768.

Nya skor !!

Då har jag invigt Runners Store. Efter löpning på band så kom vi fram till att jag numera pronerar o(ch springer utåt med fossingarna som en anka). Därför blev det skor med proneringsstöd  och mina vana trogen blev det ett par New Balance. Vi kom fram till att jag är så lätt att jag inte behöver så mycket stötdämpning så det bidde ett par 768 som borde funka.

Här har vi skönheterna i sommargräset.
image72

Morgonjogg

Kämpade mig upp ur sängen, baxade ner skorna i mina numera mistänkt slitna New Balance. Kortärmat och kortbyxat naturligtvis. Sedan iväg. Flarra i handen trots den korta sträckan. Baxade den tunna kroppen runt spåret 4,6 km med en snitttid på 5:31. 153 medelpuls. Mer data här

Kändes jobbigare än vad siffrorna säger, men jag känner ändå en liten, liten löparglöd långt därinne någonstans.

Kanske ett besök på Löplabbet och ett par nya skor kan vara bränslet som får glöden att ta sig..

Svikarkänsla

Sitter här och funderar på vad jag ska skriva. Skäms att jag inte har varit här och skrivit på sååå länge. Flåt alla, ber om ursäkt fär att jag inte ens orkat gå in och säga att det behövdes ett uppehåll. Att bloggen blev en belastning istället för en glädje. Att jag behövde en paus. Har haft en lång paus även från löpningen men har nu dragit igång igen så smått. Har helt tappat lusten och orken.

Det började med att jag insåg att jag inte kunde lägga den tid som jag ville på träningen, hur gärna jag än vill. Efersom jag inte kan göra något i "lagom" mängd så betydde det att sugen tappades och att jag la av helt. Hur moget är det....

Nåväl. ett par pass har det blivit under maj månad. Men nedgången är förfärande:
image71

Till helgen blir det förhoppningsvis ett pass med en granne, kan behövas lite draghjälp just nu...

Tack alla och förlåt att jag inte orkat skriva, har konsekvent undvikit alla bloggar hela månaden. Återkommer snart med nördiga kommentarer i gammal fin stil, förhoppningsvis även med trails i motljus. Eljusspår i morgonsol och Drevvikens glitter i skymningen.

RSS 2.0