Bullerunda

Igår kväll hade jag nått slags energianfall. Städade, tvättade, la barn och skruvade skruv. Dessutom gjorde jag en Groberts fralladeg och stoppade i kylskåpet. I morse degade upp bullar på plåt och stack ut och spang ett varv på elljusspåret(4,6) som var förklädd i fjällskrud. Väl hemma åkte slipstoppers och dojor av i hallen och bullar in i ugnen. Snabb dusch och sedan vankades frallan och kaffe med sväföräldrar som är och hälsar på. Inte illa alls. Tack Grobert för det tipset. Barnen dissade men sväförädrarna prisade.

Ingen har väl missat att Grobert sticker iväg på sin tur tvärs över landet imorgon Torsdag(skrev först idag, men Karin räddade mig från katastrofens rand ). Efter lunch startar han sin expedition om inte snön har satt käppar i hjulen(benen ?) det vill säga. Lycka till säger jag och lyfter på hatten.

Morgon i Fagersjöspåret

Om söndag hanns det med ett kort pass på morgonen, före 8 till och med. Magen hade krånglat sedan onsdagen men jag kände mig redo för ett kort pass i alla fall. Klapprade fram längs pakeringen med mina slipstoppers utanpå skorna. Det visade sig vara ett bra val med slipstoppers, spåret i fagersjö var en veritabel isgata men med slipstoppers på var det bara och kubba på uppför backarna. 6 min per km i 4,5 km bidde det. Totalt 26 min.

Fullt upp med påsk och släktbesök gör det svårt att komma ut. Dessutom snöar det konstant och nu är det ett vitta fluffparadis för alla barn. Joggers lider.

Ömsom sol ömsom snö

I söndags kom vi hem från en härlig vecka i Ramundberget, härjedalen. Snön trillade ner varje dag så solen fick vi inte se alls (nästan). Jag kände på pisterna med telisskidor och den härliga glesa skogen med bräda. Härligt, härligt. TIll och med telisarna börjar kännas ok nu och snart hoppas jag att jag kan känna på skogen även med dem. I och K i snö på bilderna nedan.
  
Barnen trivdes, A (7 år)i skidskola och backar. I (2 år) i Lillramis lekstuga med bilar och annat kul. Fick använda all övertalning för att få ut honom i backarna något alls. Vi testade i alla fall både skidor och snowracer. A var likadan i samma ålder så det blir nog skidåkare av honom också. R (35 nånting) var mycket intresserad av mitt nya fritidsintresse, löpningen, eller ska vi säga jogging, som det är mest just nu. Han är hugande spekulant på en GF305:a som kanske kan få fart även på honom. Eller vad säger du R ?

I alla fall avverkades idag 6.10 km på 35:30 vilket ger 5:49 i snitt. Känslan var tung och seg och jag försökte verkligen hålla nere pulsen, men som vanligt steppade den upp. Till 173 som mest i uppförsbackarna hemmåt. Jag känner mig i alla fall inte så sliten efteråt så såååå farligt var det inte. Ingen kamera med idag men det var vackert. Snön hade just fallit som lapphandskar och grenarna var tunga av vitt fluff. Änder simmade och pensionärer stavgick. Allt i sin ordning altså. Endast havregröten från frukosten ställde till det och ville inte spela med. Det brukar alltid vara tungt att springa tätt inpå frukost. Jag trodde ju att jag skulle lämna barn idag men så icke, så den planerade grötsmältningstiden på dagis uteblev.

Nu till nörderiet: Först rundan
image56

Lite splits
image57

Som synes fortfarande hög puls trots lågt tempo och kort sträcka. Illa. Får skärpa mig och komma ut oftare OCH spinga lungt...

Nu snöar det igen och jobbet väntar, det plingar frenetiskt i inkorgen när jag skriver detta. Hepp vidare och iväg.

Uppsamlingsblogg

Oj vad tiden går när man har roligt. Dags att rapportera av.

Söndag 2 Mars
Bestämde mig för att komma ut en lite längre runda denna dag. Valde Magelungens norra del. En runda med mycket vatten och mycket skog precis som det ska vara.
image52

För att inte krokna bestämde jag mig för att hålla 6 min/km tempo redan från början och att rundan skulle närma sig 10 km. Som sällskap hade jag den allstädes närvarande nederbörden. Rengblandad snö "förgyllde" turen hela vägen.  Jag höll mina 6 min per km till dess att jag kom in i skogsspåret efter fagersjö där drar tiden iväg uppåt eftersom det inte går att hålla något tempo där.

När jag kom tillbaka över militärbron kunde jag inte låta bli att ta även en bit av fagersjöspåret så hela turen blev nästan 12 km, faktiskt det längsta jag har sprungit.

12 km på 1:18:20
6:32 i medelfart
147 i medel och 172 i maxpuls.

893 kalorier gick ju åt under det här passet. Det fick mig att tänka till och verkligen anstränga mig för att få tillbaka dessa kalorier snabbt. Det blev ett jäkla ätande men jag tror jag fick til det till slut.

Tisdag 4 Mars
Även denna dag kunde jag inte få stopp på benen som bara drog iväg,
image55

Turen gick denna gång till sköndal och blev totalt 7,52 km på 45:15, 6:01 i snitt. 153 i medelpuls och  175 i  max.

Kändes trögt i benen men härligt solsken och kall, klar luft. Tog på för mycket kläder och kände mig som jag sprang med en termos på kroppen.
Turen gick förbi drevvikens vatten som glittrade vackert denna dag. 

Så småning om kom jag in i skogen

En härlig tur som blev lite för lång. Kanske hinner jag med en runda på Fredag då ska jag ta en kort tur och inte låta benen dra iväg hur som helst. Nästa vecka tillbringar jag i pister och barnbackar så då blir det inget bloggat och inget joggat. Återkommer med rapport från Ramundberget vecka 12.

 







 



RSS 2.0